Friday, 21 December 2012

:: My Dearest Footballer ::


Salam satu Malaysia..

So,, latest post,, aku ada  cakap yang aku mau post pasal baddrol bakhtiar.. actually,, aku pun nda tau mau cerita apa.. bukan apa, maybe ramai orang sudah tau pasal baddrol bakhtiar ni.. so,, inda pa lah.. aku cerita ja apa yang aku tau..



Siapa baddrol bakhtiar ?
Aku inda jua boleh ceritakan tentang dia ni secara menyeluruh.. aku pun tau sikit ja.. eya lah,, siapa lah sangat aku ni.. just seorang peminat.. So,, as we knew,, baddrol bakhtiar seorang pemain harimau Malaya dan juga pemain bola kedah.. biasa di kedudukan midfield atau penyerang..  baddrol di lahirkan di Sarawak sebenarnya, tapi menetap di kedah.. sebab ibu bapanya,, orang kedah.. baddrol dilahirkan pada tanggal 1 Febuari 1988.. so,, that’s mean sekarang dia berumur 24 tahun (2012) .. dia memang dari kecil minat main bola.. memang dia berhasrat mau jadi pemain bola.. and now,, the dream comes true..  baddrol ni anak ke-4 dari lima adik-beradik.. bapanya seorang pesara tentera.. dari kecil juga dia memang ada join juga apa-apa game bola.. sudahnya minat.. apa lagi mau cerita a? baddrol inda minum the tarik ( itu apa yang aku baca dalam twitter dia lah ) dia ni,, memang bagus main bola.. dia hebat bila buat tendangan dari jauh.. hello ! ingat semua orang boleh buat ka ? aku rasa tu jak yang aku boleh bagi tau.. aku ni inda lah setau alam.. ß ( maksudnya : serba tahu ) ohh.. baddrol  tiada account facebook.. jadi kalau ada yangkorang jumpa di facebook tu,, semuanya fake.. kalau page aku inda sure lah pula.. tapi,, baddrol ada twitter.. yang ni real ni.. bukan fake.. aku yakin.. https://twitter.com/bakhtiarbaddrol   so,, do follow him ok.. promote.. naa,, inda sia-sia kan aku jadi stalker ? kadang-kadang aku sakit hati juga.. ya lah,, ramai betul orang mau guna nama baddrol sebagai account.. inda kiralah facebook mahupun twitter.. biarlah kita tiada apa-apa di mata manusia,, yang penting kita bernilai di sisi Tuhan.. bukan apa,, ini untuk kebaikan kita semua.. tiada yang rasa tertipu.. tiada yang rasa dikhianati..  tapi,, apa-apa pun.. kita  SATU MALAYSIA..


Kenapa aku minat Baddrol ?
Okee… baddrol ni,, pemain yang bagus.. dari muka dia pun,, aku boleh nampak.. dia ni seorang yang bertanggungjawab, ikhlas, jujur.. entahlah kenapa aku tetiba menilai dia begitu.. but,, that is in my view..  lagi satu,, dia ni mesra.. aku kekadang ada juga berangan-angan mau jumpa dia.. mau jadi kawan dia.. tapi memang angan-angan ja lah.. inda sampai mana-mana pun.. haa,, masa dia jadi kapten,, dia memang ambil berat sangat pasal teammate dia..  sampai satu hari,, aku ni tetiba bercita-cita mau jadi pengacara TV atau radio.. alasan : nanti boleh invite baddrol  jadi guest  ( pulok ).. tapi memang sampai sekarang,, aku nak juga cuba jadi pengacara.. mana tahu ada rezeki.. boleh juga aku jumpa baddrol.. tercapai juga mimpi aku.. tapi,, tu lah.. kalau ada rezeki,, aku mau sangat dapat jumpa baddrol.. ya lah,, pujaan hati aku tu.. kalaulah aku Cinderella.. huh ! senang saja ! ‘bibodi bobidi boo’..! dapat sudah apa yang aku mau.. kalau aku mau kawin sama anak raja pun boleh.. tapi tu lah,, sedar sedar lah diri tu sikit tya… tapi inda apa bah,, aku bahagia dengan kehidupan yang sedia ada.. ya lah,, bukan semua orang dapat rasa nikmat yang kita rasa.. aku ni pun,, cuma mampu tunggu saja, ke mana arus kehidupan aku menghanyutkan aku.. sampai di persisiran,, sambunglah saja journey kehidupan.. tapi ingat,, dunia hanya persinggahan.. akhirat ialah pasti.. sebab itu lah,, seimbangkan urusan duniawi dan ukhrawi.. ok,, aku memang sudah jauh tersasar.. ( sedar pun manusia ni )

So,,  maybe ni lah saja untuk kali ni.. inda banyak juga aku boleh cerita pasal baddrol ni.. apa-apapun,, selamanya harimau Malaya.. kalah atau menang,, memang percaturan dalam perlawanan.. tapi,, yang penting dapat pengalaman.. kita belajar dari kekalahan.. bak kata Bram Stoker, dalam bukunya – Dracula,,  We learn from failure, not from success! Selamanya harimau Malaya.. !!


Akhirul kalam,, sekian..


Wednesday, 19 December 2012

:: First Post :: <-- simple jua..




Sebenarnya,, gambar ni aku dapat masa tengo majalah3.. aku download dari youtube cerita ni.. sebab ada cerita pasal Baddrol.. wei,, ingat men'download' masa cuti benda mudah, ka?? Susah o0o,, line buzy.. ( teda urang tanya pun )


Okeee… so,, first post ni.. mesti korang blank kan,, kenapa tiba2 ada gambar baddrol? Kejap lagi aku cerita..  sebenarnya,, aku pernah ada blog sebelum ni, tapi aku tutup.. entah la apa yang aku fikir masa tu.. mau tau apa yang buat aku terpanggil mau buat blog ni?? Ehehehheee…

Kisahnya bermula..

Aku ni,, sangat minat Baddrol Bakhtiar.. alaaa.. pemain bola tu.. pernah jadi kapten harimau muda, sukan sea 2011.. aku memang minat sangat dekat badd ni.. selalu lah juga jadi stalker,, semata-mata mau stalking bad.. tapi,, aku ni boleh lah juga dikatakan stalker yang berjaya.. sebab apa? Aku dapat twitter badd.. (tu jak pun) dari twitter badd lah aku dapat tahu pasal badd..

Satu hari,, aku terjumpa blog.. dan sebenarnya,, blogs.. banyak post  tentang Badd.. barulah aku tau,, banyak rupanya insan di dunia ni yang minat baddrol.. (ko ingat,, ko jak ka sorang yang hidup di dunia ni??) jadi,, aku pun rasa terpanggil mau mewujudkan kembali blog aku yang sudah setahun aku tinggalkan.. ya lah,, aku pun mau juga post pasal badd.. aku pun minat badd juga.. tapi,, terima kasihlah kepada blogers tu.. dorang sudah sedarkan aku… 

Sekian,, cerita aku pasal pembukaan blog terbaru aku…




Sebenarnya,, mau cerita pasal baddrol,, tapi,, lain masa lah..