Monday, 30 December 2013

saja jak nih..

kamu rasa kenapa aku simpan lagu ni untuk blog aku??

aku hari tu ada tanya kawan aku, lagu apa yang patut aku dengar.. then, dia pun bagi tahu lagu ni ; cinta antara kita dan bunga hati.. 

directly, aku pegi buka lagu tu di youtube.. bukannya first time aku dengar lagu -cinta antara kita ni.. lama udah aku penah dengar.. tapi, buat pertama kalinya, aku berminat sama lagu ni.. aku dengar bait kata lagu ni, aku rasa macam aku ada dalam lagu ni.. in lah lagu ni dengan aku.. sebab benda ni pernah jadi sama aku juga.. lama inda kontek, tapi kontek balik.. ahhh, sudah laa, tetap tiada kaitan .. bah, sudah lah.. makasi sebab masih sanggup baca post yg tiada gunanya ni sama kehidupan ..

ya Allah, jadikanlah hari yang paling baik dalam hidupku adalah hari kematianku.. amin..

kamu boleh abaikan cerita aku tadi.. macam talur ni aku rasa.. adios..



notahati-siiparasit

Sunday, 29 December 2013

kehidupan..

tajuk macam penuh harapan kan?? hahaha.. aku mau cerita pasal aku jak.. memang inda penting pun.. kalau orang tu rasa inda penting..

first and foremost, assalamualaikum and salam ukhwah.. wawawaaahh, islamic kan..

tiada lah, aku cuma tetiba terfikir pasal kehidupan ni.. macam mana kita mau lalui kehidupan ni..

takkan terasa manis kejayaan, tanpa menempuhi pahit dugaan..

aku terfikir.. apa aku mau jadi? bolehkah aku jadi cikgu? aku ni layak kah bekerjaya.. ya. aku akui, akua ada cita-cita mau jadi petani.. tapi, kalau mau jadi petani pun, banyak kau mau pikir.. ingat senang ka jadi petani? kita semua tahu yang kerja tu susah..

seorang kawan pernah tanya ; teah, kalau lah kawan kau ni, ada perasaan sama kau, apa kau buat? aku pun dengan selambanya jawab ; buat inda tau saja.. ya laa, perjalanan masih jauh..

tapi, cuba dia tanya ;

teah, lelaki macam mana yang kau mau jadikan laki?

soalan ni aku suka mau jawab.. mungkin aku masih mentah untuk cakap pasal kehidupan.. but, i am a wanderer..

aku mahu seorang lelaki yang mahu terus berusaha.. dia akan berusaha untuk membahagiakan keluarga.. walaupun pada awal kehidupan kami, kami ni orang miskin - kais pagi makan pagi, kais petang makan petang.. tapi yang penting, dia ada akal untuk buat kami hidup senang.. aku sanggup berpanas jadi petani.. bejual di pasar.. yang penting, laki aku tu, ada inisiatif untuk membahagiakan kami sekeluarga.. aku sanggup mula dari bawah.. 

aku sebenarnya suka orang yang suka menolong orang lain terutamanya keluarganya sendiri.. directly, aku suka orang yang kerja di pasar.. (kenapa nbah aku cakap pasal pasar saja dari tadi ni?) bagi aku, orang yang macam ni, dia sanggup bersusah, yang penting kerja tu halal.. pernah kah kamu terfikir untuk bekerja walaupun kerja tu inda sesuai dengan ijazah yang kamu ada? pernah terfikir gitu? kalau penah, bagus lah.. janganlah berharap sangat untuk kerja senang.. ini dari pandangan aku lah kan ; orang yang kerja besar, lupa sama orang yang di bawah.. dorang inda sedar, tanpa orang yang di bawah ni, orang di atas inda akan mampu untuk meneruskan kehidupan.. contoh, petani, penternak, penjual di pasar tu, nelayan, cuba kalau dorang inda kerja.. kamu rasa kita masih hidup ka sampai hari ni.. tiada sumber makanan tu.. apa kau mau makan? semua mau tanam padi sendiri, gitu? pikir lah sendiri..

well, aku rasa, ni lah saja untuk kali ni.. bola main bah.. kedah main.. ni yang aku rush ni.. yang lain tu jadi renungan lah ya.. nanti-nanti lah aku update lagi.. now, aku mood bola..

oh ya, sebelum aku terlupa..

ya allah, jadikanlah hari yang terbaik dalam hidup ku adalah hari kematian ku.. amin..

 thanks sebab baca hingga ke akhirnya.. sorry lah inda dapat kasi masuk gambar.. aku rush mau tengok bola.. kedah ; hijaukuning..




notahati-siiparasit

aku baru beli buku..

assalamualaikum and salam sejahtera..

apa? kamu ingat buku mau masuk sekolah ka? aku ni lepasan SPM, nanti-nanti jak aku beli buku.. course apa pun belum tentu lagi..

kamu rasa lah kan, buku apa aku beli? sampai aku mau betul update sini ni..

direct lah saja kan.. aku first time beli novel english.. mau inda bangga? aku ni antara insan yang pemalas baca buku.. mu tak caye? mu boleh tanyo kat kawe-kawe teman.. payah lagi kamu kan mengunjar dangan-dangan ku.. hahaha.. pecaya saja lah..

well, kisah nya bermula ketika aku ni mendangani dorang adik aku beli di Eaton's .. 
ya laa, aku kan tiada apa mau dibeli lagi.. so, aku pun survey lah mana-mana buku yang sesuai sama aku.. tetiba, terjumpa lah aku dengan buku ni.. buku tu betul-betul mengingatkan aku dengan harry potter.. sebab, ada tertulis | NICHOLAS FLAMMEL | .. well, aku pun inda sure buku ni pasal apa, ada kaitan ka dengan harry potter.. so, aku baca lah sinopsisnya - tiada kaitan dengan harry potter.. tapi, ceritanya memang pasal sihir dan mitos.. benda-benda begini memang favourite aku ni.. ya la, aku ni suka hidup di alam fantasi.. aku suka mengelamun.. |JANGAN IKUT PERANGAI ITU.. BOLEH JADI KAWAN SYAITAN TU.. aku pun sekarang try kurang-kurangkan amalan tu..|


sorry.. malas mau kasi lurus.. ambil direct dr handphone bah ni..


buku tu berbalut, tetapi ada koyak sikit.. jadi ada sikit bida lah sama covernya.. tapi aku hentam saja sebab aku betul-betul mau baca.. lagipun, tinggal satu saja..

sampai di rumah, mau baca lah ni konon.. malangnya, buku tu sebenarnya buku keempat..



aku inda pernah tahu pun pasal ni buku.. masa aku start baca, terasa aku.. 'gantung eh..' tapi aku mau baca juga.. aku boleh rasa benda ni best.. myth and fantasy.. cuba lah cari.. well, aku hilang semangat mau baca tau.. depressed..

sorry lah, sebab aku menyajikan post yang tidak berfaedah macam ni.. tapi kamu cuba carilah ni buku..( berapa kali bah aku mau announce tu.. )

Friday, 27 December 2013

a request from a friend..

okey, aku tingu blog aku ni behabuk besawang labah-labah udah.. (ada tah banar teah,,..) inda bah, saja jak bah aku mau cakap gitu, ya lah, aku bukannya ada buat apa-apa post lagi di sini ni.. aku ni kunun bercita-cita mau renovate blog lepas SPM.. tapi, masih lagi sama usulnya ni aku liat.. malas melanda woooii...

inda apa lah.. kamu liat tajuk aku tu apa cuba? a request, right.. kamu rasa pasal apa.. 
aku ni ada kawan, namanya ERNIE SYUFINA LEE.. kenapa? kamu blank kenapa ada LEE di belakang tu.. bapanya orang cina lah.. berketurunan cina lah katakan.. nah, paham udah? bah..

so, first step, lets guess which one is her?

so, is ernie here?
mana ada ernie sini.. hahaha..

how about here? 
absolutely not, yo..

so, maybe this picture will help you.. siapa Ernie sini? angkat tangan cuba...
nah, tuu.. nampak kan.. ada kan urang mengaku.. hahah.. chillax okey..

okey, well, this is her..

what? kurang jelas?
so, maybe this is closer enough ha?

apa? boipren dia ka ni kamu rasa?? hahah.. tanya lah sama dia.. well, bukan aa.. dia ada boipren ni.. jangan kamu kacau..
ernie and fikri.. dorang kawan jak, tapi aku suka ni gambar.. comel berdua..

well, back to the story.. kawan aku, si ERNIE ni, dia minta aku post something obout her.. JUST ABOUT HER.. haha.. inda marah pun.. saja jak basi besar tu tulisan.. mau aku kasi bold? bulih bah.. JUST ABOUT HER... hahahhhhh.. ( ini memamng kes boring ni tau

okey, kisah nya bermula pada suatu petang yang boring bagi si TEAH ni.. dia pun mesej lah seorang rakannya, iaitu, ERNIE SYUFINA.. it begun with . . .

mesej
yeye.. hahah..
teah...
ye, have you read my newest post? (it is the post before this post) i want you to read it.. you knew my url, right?
haha.. about what? about me? and, aku lupa url kau teah..
(-..-) no, it's about me of course.. (aku bagi url aku tempat dia.. wei, takkan lah url pun aku mau taip juagak dalam cerita ni.. tak perlu rasanya..)
oh.. okey.. 
a moments later
hahah.. kesian jugak kau.. hahah..
after a few conversation
nanti kau buat lah pasal aku teah..
okey.. nanti aku cari idea apa cerita yang sesuai sama kau ni.. 


kepada ernie syufina ; jangan skip setiap ayat aku.. sila baca okey.. aku buat khas untuk kau nii..

tapi, cari punya cari, punya cari, inda jua jumpa.. ini pun, post ni, mau berapa hari aku mau kasi siap.. sebab line inda bagus bah di sini ni.. haha.. mana mau upload gambar lagi.. ada suspen ka opening tadi? haha  (tau-tau kau saja sorang yang suka teah..)

fine, back to her.. ( blank; krikk,krikk, shhhhhh~angin )
sebenarnya, tadi sebelum aku taip banyak-banyak tu, ada idea aku.. tapi, tiba-tiba hilang ni.. adoiii.. inda pa lah.. aku buat jak lah apa yang aku ingat.. well, yeye, forgive me.. aku lupa ba kawan apa aku mau tulis.. but, you must be proud, this is my first post about someone, not about me.. naa, kan, banyak cakap eh aku ni.. blank balik aku..


ERNIE SYUFINA LEE.. dia ni kawan aku.. kami kenal dari kami budak masih.. muda masih.. kau rasa berapa umur kami masa kami first time jumpa? form 1, 13 tahun.. muda kan? kami duduk satu kelas, 1 al-farabi.. banyak memori tersemat masa tingkatan satu ni tau.. di situ lah kau baru mau kenal erti hidup, erti berkawan, erti menghormati, erti menghargai, dan bermacam-macam lagi.. ya laa, freshie kan masa tu.. jadi, kawan lah inspirasi untuk terus hidup.. ceh, ayat..

dia ni ada satu tabiat yang aku baru discover masa tingkatan 5.. mau tau apa? ya la, masa SPM bawa rice cooker lah kami ni, pok masak sendiri.. padahal ada dewan makan, kes malas bah tu.. kelaparan tengah malam lagi.. nah, ambik kau.. masak sendiri lah konon, padahal, makanan tin.. teruk ka? batch lain masa SPM memang memasak betul-betul, yang kami ni jak yang pemalas sikit.. sikit saja tau..
okey.. soalan sini? siapa pernah makan nasi dengan kopi (alaa, yang style orang tua-tua, makan nasi sama kopi..) angkat tangan.. kepada sesiapa yang bertanyakan, bagaimanakah rasanya? , cubalah sendiri, baru tau apa rasanya..
siapa yang pernah makan nasi berkuahkan MILO ? ha! ini yang kamu kena try ni.. resepi yang diolah dan dimodenkan.. aku pun inda tau apa rasanya..berani try pun, inda.. kawan aku penah buat.. mau tau siapa? manusia ni lah ; ERNIE.. haaa.. amaze kan? ini lah ni.. tabiat yang aku baru discover dari budak ni.. hebat jugak lah ni manusia.. hahah..

kami ni duduk bilik bersebelahan.. aku 23, dia 24.. so, berjiranlah katakan, rapat lagi, jadi kami memang selalu share makanan lah.. share kerja.. kerja apa kau rasa? kerja rumah? berkemungkinan besar? mau tau apa kerja kami.. ESCAPE.. wei, kami budak asrama, jadi kami inda dapat escape masa sekolah.. jadi kami escape masa kelas malam ; prep.. kepada yang tinggal asrama tu, tau lah apa tu prep.. and, one more thing, kami ni escape bukan dua bilik ni jak.. kami biasa terus bawa 3 atau 4 bilik.. 22, 23, 24, 25.. semua ni budak aliran sains.. budak aliran agama pun ada jugak, tapi dorang mulakan operasi per'escape'pan dorang lambat sikit dari kami.. kami ni bergiat aktif dari awal tahun.. munkin dorang ada jugak buat awal tahun, tapi inda tropot.. tapi, 22 ni, inda ramailah.. paling pun 2 orang kami angkut.. jadi, memang sudah selalu kedapatan.. siap kena aim lagi kami ni.. paling kena aim, 23 lah aku rasa.. sebab situ tu antara pusat berkumpul secara haram.. kalau secara halal sikit (mendaftar sakit, tapi pura-pura), memang 24 lah.. kami 23 ni pemalas ni.. 

apa lagi aa, aku mau taip? aku pun blank ni.. ya laa, 5 tahun tu sekolah sana, memang banyak benda sudah kami buat.. 

oh ya, ernie jugak adalah ahli kumpulan 13.. kumpulan 13 ni, bukan kami yang bagi nama okey.. cikgu yang bagi nama kami begitu.. kami pun dengan bangganya mengiktiraf diri kami sebagai ahli.. kisah nya terlampau panjang dan berbelit-belit untuk diceritakan.. cuma ahli yang 13 orang tu saja yang akan faham.. 
ringkasnya, kumpulan 13 ni, mempunyai ahli seramai 13 orang.. dan kami ni lambat turun sekolah masa tu.. so, kami pun bergambarlah.. tetiba, tropot oleh cikgu.. jadi, kami semua dengan penuh pintarnya menyembunyikan handphone kami dan mengorbankan handset annis'n, yang sebenarnya sudah inda banyak fungsinya, sebagai ganti.. dan kebetulan, cuma kami 13 orang sahaja yang membawa handphone pada waktu persekolahan.. dan handphone rakan-rakan yang lain terselamat.. kami disoal siasat di tengah dataran perhimpunan dan disuruh mengaku, tapi still cakap yang handphone tu yang kami guna untuk bergambar.. akhirnya, tuduhan terhadap kami berakhir.. dan sebak menimpa diri kami semua kerana ayat cikgu.. touching, jo! tapi kami terselamatlah.. dan berterima kasih kepada cikgu kerana membebaskan kami dari tuduhan.. sampai ke kelas, kami meminta maaf kepada rakan yang lain.. kerana, mereka juga disoal siasat.. tetapi, sebab kami sudah kenal 5 tahun, dorang okey jak pun.. dorang paham juga perangai kami.. nakal, tapi berakal.. (ya ka? )
girl

ernie ni, ada boipren.. AZIM namanya.. inda tau lah aku macam mana mau spell nama tu orang.. yang penting boleh sebut bah.. 


well, so maybe my post will be end here..  aku sajikan korang dengan gambar sikit.. ya lah, untuk kamu and for you also ernie..

quotes | via Tumblr

Quotes | via Tumblr

<3

Untitled

Inspiration Is Everywhere ♡

Inspirational Sayings | Pinterest

OHANA means family.

peter pan

thanks, sebab masih lihat till the end of this thing.. adios..

notahati-siiparasit

Sunday, 15 December 2013

what is happening !

ok, assalamualaikum dan salam sejahtera..

minta maaf lah, mungkin cerita ni inda berapa siuk, tapi aq mau post jua..

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

dated : 15 Disember 2013
place : my home
time   : dlm jam 6 pagi..
scene : panic

tit! (zz,,zz,,) ~mesej masuk
| mengandungi berita kematian seorang rakan,enong.. aq inda mau taip.. bulih strok mun urang baca.. serius! |
aku pun stress sendiri..

then, aku pun balas mesej tu
| stop playing around boy..|

aku memang inda dapat tidur lepas tu.. aku jalan, jalan inda tentu.. inda senang duduk pun..

tit! (zz,zz,,) ~mesej masuk
| stop playing aroun?! a?! kau ingat aku ada masa ka mau main masa urang meninggal.. terserah lah kalau oranga mau pecaya ka inda.. yang penting aku menyampaikan apa yang patut .. wassalam. . |

aku rasa masa tu aku kena tikam-tikam saja.. ya la, mula-mula aku inda pecaya.. tiba-tiba kena yakinkan sampaibegitu.. macam stuck kepala aku masa tu.. aku pun terus mesej kawan aku, and directly call them.. pipa, ep, and safrah.. you know how hard that morning for me.. DEATH! a word that contain too many feeling.. tapi malangnuya, teda sorang pun dari durang yang balas mesej dan angkat telipun aku.. makin lah aku panic.. ya laa,, pipa pun ada nombor enong.. kalau betul, dia pun mesti dapat.. tapi, masalahnya, terlampau awal bah.. baru jam 6 pagi!

telefon aku berbunyi, kali ni kena call, sekali liat nama caller, |En0ng| ..
aku inda sempat angkat..
kali kedua, aku termatikan tu call..
kali ketiga, baru jadii..

aku diam saja.. aku inda cakap apa-apa.. aku dapat rasa perut aku kecut.. nafas aku pun inda tentu
tiba-tiba..

hello, tia..?? 
*ehh, enong pula ni??
tia? apa dia send sama kau tadi? (ui, paiz! sini kau, jangan kau lari.. tau kau takut situ..! jangan kau larii..) apa dia send. tia?
...... mmmm.. hahahaha... macam mana kau boleh perasan?
dia tetiba, ketawa-ketawa pegang handphone.. aku pun blank lah.. aku buat inda tau.. tiba-tiba lagi ia tanya, siapa tia? situ lah aku start detect sudah.. apa ia send.. gila eh anak ni..
ahahahhh.. macam mana mau cakap aa...? nanti aku send..
ha! ngam la tu.. kau send balik..

then, aku pergi forward tu mesej balik.. ehhh.. bulih-bulih bah awal pagi begitu aku kena main.. well, cuba bagi tau aku, siapa inda takut mati? siapa inda risau kawan sendiri mati? padahal baru jak semalam be'sms' siuk-siuk.. binasa ehh rasanya tu...

inda lama lepas tu, aku demam.. bagus sangat lah tu kan?? sampai sekarang aku masih rasa demam tu.. tapi aku mahu jua post ni benda..

pendek saja ni cerita kan? aku mau jua post.. peduli lah apa yang mau jadi..

well, thank you sebab masih sanggup baca post yang tiada-tiada ni..



notahati-siiparasit

Saturday, 7 December 2013

tittle baru ; lepasan SPM !


Decembeeer

okey, aku tahu aku lambat mau post benda ni, mau ingar-ingar pasal benda ni..
tapi, terima ja lah aa..

AKU HABIS SPM UDAH, OII..
Free

and, i will be enough from ,,
Books
for a little time..

okey, fine.. aku tiba-tiba inda tau mau cakap apa !! aku pun inda paham lah kenapa blank tu tetiba datang masa-masa menulis ni.. tadi beria sangat mau post.. siap cari gambar lagi mau kasi mau di sini.. inda pa lah..aku tayang gambar ja dulu.. nanti lah aku cerita.. tunggu ilham datang.. teruk betul ni manusia tau.. 

now, tia, will present to you, the memories that had lied in her life for these two years.. why? inda cukup? kalau aku simpan semua gambar seumur hidup, parah tu.. dalam dua tahun ni pun, banyak udah yang jadi.. cuba mun dikumpul untuk 5 tahun di limauan pun, sempat menangis kamu meliat.. 

kenangan easy math di inanam SMAI

kami lah.. durbar 3.. steady jak kan kotor2..

kenangan sukaneka masa form4 2012 (ganas kann?? haha)

masa di suria sabah.. pok keburingan.. jadi ka? 2013

dalam bas dalam perjalanan ke courtyard hotel untuk jamuan akhir tahun 2013 SPM

khemah rumah sukan kamii.. abu bakar.. nya urang, macam hutan saja.. tapi bulih pula dapat numbur 3.. inda paham..

kami lah.. satu meja masa dinner di courtyard..

masa di pantai.. belakang sekolah kami ja ni pantai.. sorry lah pasal sampah yang sebelah aku tu..

karya kawan aku, najwanisa..

stay di masjid masa exam..

hari last.. kain pun hitam kunun.. sikit mau kena keluarkan dari dewan.. nasib baik dimaafkan.. hahah..
ehhmmm,,yang di belakang tu, baju hijau tu, darwin..

science 1 (2012/2013) forever in my heart ofcoz.. aku nda paham lah kenapa aku macam tu tuu..

di tengah jalan, papar.. 

dekat masjid papar..

apa ni? kasut aku lah.. hahah.. atlanta..

ini lah kami.. 

some of the memories from easy math 2013

memori kahwin ustaz shahrin 2013

fokus A 2013

memori di lab kimia, SMKA Limauan

malam tayangan tingkatan 5 ~ pee mak phrakanong..
asasi sains UMS ~ suria sabah.. (makan)
dalam lift.. hahah.. and kening aku saja yang kelihatan..

pok membeli yang paling murah.. tau-tau, mahal.. haha.. with hanako oneida..
kebaruan bejumpa trolley kecil.. sakai kan?? suria againn.. afifah, assyura and I..
main di kerusi urut suria sabah.. me, fikri, and afifah..
lepas solat di suria..

with fadhillah.. haha.. 2012
picnic 4 sains 1 2012 ~ mickey association
putri sains 1, kecuali katy, mira'as dan wawa.. durang teda bah..
some of the organization..
pesta pantun 2012
armada pantun limauan.. haha..
ramadhan terakhir di bumi limauan..
perhimpunan terakhir kami bersama para pendidik terbilang..
me, cikgu syafaat, faiz fahmi..
some of the last day of ramadhan in limauan.. ep as the photographer..
us..
peru yang disayangi.. tapi sudah kencing di dorm kami.. 
pantai memory.. ahax.. ko ingat ko cantik teah.. puih..
mickey and doraemon.. fight, who's the cutest?
lepas paper last SPM.. ~arab..
effi, me, najwa, pzah..

them..
suria.. againn haaa..
najwa, afifah, fadhillah, assyura, safrah.. me? the photographer..
ui, santai pula ni..

malam retro 2012


more from the wedding.. ustaz shahrin..

fokus A , UMS..

bah.. actually aku masih blank apa aku mau post.. tapi, inda pa lah.. alang-alang bah sudah aku post di sini.. rasa rugi tah pulang mun inda pst apa-apa.. banar inda??

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

okee.. semalam blackout, jadi aku baru mau sambung balik.. baru mau sambung balik ni.. percaya lah..  then, kita di mana tadi??

fine.. otak aku masih kosong walaupun di awal pagi yang indah nii.. what??
aku mau cerita lah pengalaman aku, sepanjang bergelar pelajar SMKA Limauan, kimanis.. cerita? terlampau banyak bah.. tapi aku cuba lah.. kalau inda, aku list jak lah,, saat saat penting sepanjang persekolahan..

school sweet memories :  
* sharing love, joy, happiness, sadness
* silent mode mobile
* comedies , own creation
* escape
* last period fun
* last minute preparation
* stay up all night
* maggie
* spot check
* run for life
* lateness
* punishments
* exam marking problems
* against the time
* ironing school uniforms
* singers unpaid in the bathroom and bus
* bus trip
* school function
* on bluetooth
* berjalan ramai-ramai
* BBQ
* tropot meniru masa exam
* share paper kerja, even paper exam pun main pasing-pasing
* window shopping, while the pocket is absolutely has nothing in it
* picnic
* tertangkap masa bagi jawapan addmath tempat Fikri.. haha..
* kedapatan bergambar.. ~ kumpulan 13.. haha
* jadi artis masa perhimpunan sebab lambat
* popular nama kena announce di perhimpunan ~ kalau udah kena aim, macamana juga?
* photographing di perhimpunan sebab lambat.. again?
* learns about friendship
* hargai benda prnting hidup
* mempelajari erti kemandirian
* muhasabah diri menjadi a better person
* building self-confidence
* trust in any relationship
* be apart of others world
* teachers-students relationship
* birthday celebration, ~ tepung, nila, telur, belon, running around
* fooling around with others
* keep completing in each other

banyak ni kalau aku mau list.. dari form 1 sampai form 5 aku tinggal di situ.. banyak memori yang tercipta.. sayang yang tersemai.. kakak-kakak yang kami kenal.. adik-adik yang kami kenal.. kami saling melengkapi antara satu sama lain.. kalau orang yang inda kenal kami ni macam mana, durang tengok, kami ni macam tiada pendirian, tidak hormat kawan sendiri.. mungkin itu yang durang fikir.. tapi, cara hidup kami berbeza.. sangat berbeza dari batch lain.. kami sangat kuat main.. kami boleh enjoy life kami di mana-mana jak.. kami juga saling membantu.. walaupun kadang-kadang kami inda sika antara satu sama lain, tapi kita mampu mengatasi semua masalah tu.. well, i'm not perfect enough.. but they make me perfect.. the make me feel perfect..

.

Can you see the difference???

FORE | via Tumblr

dear friends, i want u to know, that..
Quote

Bff

Nicholas Spark quotes

Thanks ^^

Hard to find!

Now and forever

OHANA means family.

peter pan


life have too much tough choices.. and now, a choice is decided.. we have to live a new life without each other.. well, it kinda hard.. no, extreamly hard.. well, all the memories, lie forever.. never faded out..bukan janji, tapi pasti.. 

aku buka FB ja, memang jumpa post kawan-kawan.. semua cerita pasal kenangan.. yup.. memories are forever.. and it lies once, and eternal.. ada yang cerita pasal makan maggie.. ada yang cakap pasal trip.. ada yang cakap pasal merdeka.. but, it all roles in a same story.. "us".. jangan mau tipu laa.. semua rindu sama tu kenangan.. kenangan inda mungkin dapat diulang.. well, aku mungkin inda tahu mau cerita apa.. tapi, aku dan kawan-kawan tahu sweet moments kami.. the sweetness and bitterness keep overwhelming our life.. limauan, surely has kept the memories.. kami mungkin bathch nakal dalam sejarah limauan, tapi kami akan pastikan, guru-guru bangga sebab pernah mengajar kami.. batch96, the greatest.. ya ka? entah laa.. tapi aku yakin, durang cikgu-cikgu semua mesti ingat kami.. ya laa,, dari yang skemanya, yang baiknya, yang nakalnya, yang beulahnya, yang jajalnya, even cikgu sendiri pun cakap kami ni batch paling inda matang.. haha.. guru-guru jua cakap, our friendship bond has it quality.. mungkin inda berapa nampak, tapi memang ada.. kalau kena denda, sanggup bermatian defand kawan sendiri.. haha.. well, susah senang bersama kan? buat benda baik pun, kami sanggup bersusah.. ya, guru-guru akui, kami ni nakal-nakal.. tapi, kami masih still hormat cikgu.. ya ka?? aku pun inda berapa sure.. tapi, kami satu batch, perempuan ka, lelaki ka, semua hampir sama ja perangai.. inda risau apa urang cakap kami, yang penting diri kami sendiri.. hidup kami.. buat apa saja yang penting bulih buat sendiri rasa senang hati.. 

well, aku ada banyak gambar dan kurang cakap.. aku pun inda paham lah kenapa aku punya akal ni kusung.. 

oke, thanks for reading..

notahati-siiparasit