Friday, 27 December 2013

a request from a friend..

okey, aku tingu blog aku ni behabuk besawang labah-labah udah.. (ada tah banar teah,,..) inda bah, saja jak bah aku mau cakap gitu, ya lah, aku bukannya ada buat apa-apa post lagi di sini ni.. aku ni kunun bercita-cita mau renovate blog lepas SPM.. tapi, masih lagi sama usulnya ni aku liat.. malas melanda woooii...

inda apa lah.. kamu liat tajuk aku tu apa cuba? a request, right.. kamu rasa pasal apa.. 
aku ni ada kawan, namanya ERNIE SYUFINA LEE.. kenapa? kamu blank kenapa ada LEE di belakang tu.. bapanya orang cina lah.. berketurunan cina lah katakan.. nah, paham udah? bah..

so, first step, lets guess which one is her?

so, is ernie here?
mana ada ernie sini.. hahaha..

how about here? 
absolutely not, yo..

so, maybe this picture will help you.. siapa Ernie sini? angkat tangan cuba...
nah, tuu.. nampak kan.. ada kan urang mengaku.. hahah.. chillax okey..

okey, well, this is her..

what? kurang jelas?
so, maybe this is closer enough ha?

apa? boipren dia ka ni kamu rasa?? hahah.. tanya lah sama dia.. well, bukan aa.. dia ada boipren ni.. jangan kamu kacau..
ernie and fikri.. dorang kawan jak, tapi aku suka ni gambar.. comel berdua..

well, back to the story.. kawan aku, si ERNIE ni, dia minta aku post something obout her.. JUST ABOUT HER.. haha.. inda marah pun.. saja jak basi besar tu tulisan.. mau aku kasi bold? bulih bah.. JUST ABOUT HER... hahahhhhh.. ( ini memamng kes boring ni tau

okey, kisah nya bermula pada suatu petang yang boring bagi si TEAH ni.. dia pun mesej lah seorang rakannya, iaitu, ERNIE SYUFINA.. it begun with . . .

mesej
yeye.. hahah..
teah...
ye, have you read my newest post? (it is the post before this post) i want you to read it.. you knew my url, right?
haha.. about what? about me? and, aku lupa url kau teah..
(-..-) no, it's about me of course.. (aku bagi url aku tempat dia.. wei, takkan lah url pun aku mau taip juagak dalam cerita ni.. tak perlu rasanya..)
oh.. okey.. 
a moments later
hahah.. kesian jugak kau.. hahah..
after a few conversation
nanti kau buat lah pasal aku teah..
okey.. nanti aku cari idea apa cerita yang sesuai sama kau ni.. 


kepada ernie syufina ; jangan skip setiap ayat aku.. sila baca okey.. aku buat khas untuk kau nii..

tapi, cari punya cari, punya cari, inda jua jumpa.. ini pun, post ni, mau berapa hari aku mau kasi siap.. sebab line inda bagus bah di sini ni.. haha.. mana mau upload gambar lagi.. ada suspen ka opening tadi? haha  (tau-tau kau saja sorang yang suka teah..)

fine, back to her.. ( blank; krikk,krikk, shhhhhh~angin )
sebenarnya, tadi sebelum aku taip banyak-banyak tu, ada idea aku.. tapi, tiba-tiba hilang ni.. adoiii.. inda pa lah.. aku buat jak lah apa yang aku ingat.. well, yeye, forgive me.. aku lupa ba kawan apa aku mau tulis.. but, you must be proud, this is my first post about someone, not about me.. naa, kan, banyak cakap eh aku ni.. blank balik aku..


ERNIE SYUFINA LEE.. dia ni kawan aku.. kami kenal dari kami budak masih.. muda masih.. kau rasa berapa umur kami masa kami first time jumpa? form 1, 13 tahun.. muda kan? kami duduk satu kelas, 1 al-farabi.. banyak memori tersemat masa tingkatan satu ni tau.. di situ lah kau baru mau kenal erti hidup, erti berkawan, erti menghormati, erti menghargai, dan bermacam-macam lagi.. ya laa, freshie kan masa tu.. jadi, kawan lah inspirasi untuk terus hidup.. ceh, ayat..

dia ni ada satu tabiat yang aku baru discover masa tingkatan 5.. mau tau apa? ya la, masa SPM bawa rice cooker lah kami ni, pok masak sendiri.. padahal ada dewan makan, kes malas bah tu.. kelaparan tengah malam lagi.. nah, ambik kau.. masak sendiri lah konon, padahal, makanan tin.. teruk ka? batch lain masa SPM memang memasak betul-betul, yang kami ni jak yang pemalas sikit.. sikit saja tau..
okey.. soalan sini? siapa pernah makan nasi dengan kopi (alaa, yang style orang tua-tua, makan nasi sama kopi..) angkat tangan.. kepada sesiapa yang bertanyakan, bagaimanakah rasanya? , cubalah sendiri, baru tau apa rasanya..
siapa yang pernah makan nasi berkuahkan MILO ? ha! ini yang kamu kena try ni.. resepi yang diolah dan dimodenkan.. aku pun inda tau apa rasanya..berani try pun, inda.. kawan aku penah buat.. mau tau siapa? manusia ni lah ; ERNIE.. haaa.. amaze kan? ini lah ni.. tabiat yang aku baru discover dari budak ni.. hebat jugak lah ni manusia.. hahah..

kami ni duduk bilik bersebelahan.. aku 23, dia 24.. so, berjiranlah katakan, rapat lagi, jadi kami memang selalu share makanan lah.. share kerja.. kerja apa kau rasa? kerja rumah? berkemungkinan besar? mau tau apa kerja kami.. ESCAPE.. wei, kami budak asrama, jadi kami inda dapat escape masa sekolah.. jadi kami escape masa kelas malam ; prep.. kepada yang tinggal asrama tu, tau lah apa tu prep.. and, one more thing, kami ni escape bukan dua bilik ni jak.. kami biasa terus bawa 3 atau 4 bilik.. 22, 23, 24, 25.. semua ni budak aliran sains.. budak aliran agama pun ada jugak, tapi dorang mulakan operasi per'escape'pan dorang lambat sikit dari kami.. kami ni bergiat aktif dari awal tahun.. munkin dorang ada jugak buat awal tahun, tapi inda tropot.. tapi, 22 ni, inda ramailah.. paling pun 2 orang kami angkut.. jadi, memang sudah selalu kedapatan.. siap kena aim lagi kami ni.. paling kena aim, 23 lah aku rasa.. sebab situ tu antara pusat berkumpul secara haram.. kalau secara halal sikit (mendaftar sakit, tapi pura-pura), memang 24 lah.. kami 23 ni pemalas ni.. 

apa lagi aa, aku mau taip? aku pun blank ni.. ya laa, 5 tahun tu sekolah sana, memang banyak benda sudah kami buat.. 

oh ya, ernie jugak adalah ahli kumpulan 13.. kumpulan 13 ni, bukan kami yang bagi nama okey.. cikgu yang bagi nama kami begitu.. kami pun dengan bangganya mengiktiraf diri kami sebagai ahli.. kisah nya terlampau panjang dan berbelit-belit untuk diceritakan.. cuma ahli yang 13 orang tu saja yang akan faham.. 
ringkasnya, kumpulan 13 ni, mempunyai ahli seramai 13 orang.. dan kami ni lambat turun sekolah masa tu.. so, kami pun bergambarlah.. tetiba, tropot oleh cikgu.. jadi, kami semua dengan penuh pintarnya menyembunyikan handphone kami dan mengorbankan handset annis'n, yang sebenarnya sudah inda banyak fungsinya, sebagai ganti.. dan kebetulan, cuma kami 13 orang sahaja yang membawa handphone pada waktu persekolahan.. dan handphone rakan-rakan yang lain terselamat.. kami disoal siasat di tengah dataran perhimpunan dan disuruh mengaku, tapi still cakap yang handphone tu yang kami guna untuk bergambar.. akhirnya, tuduhan terhadap kami berakhir.. dan sebak menimpa diri kami semua kerana ayat cikgu.. touching, jo! tapi kami terselamatlah.. dan berterima kasih kepada cikgu kerana membebaskan kami dari tuduhan.. sampai ke kelas, kami meminta maaf kepada rakan yang lain.. kerana, mereka juga disoal siasat.. tetapi, sebab kami sudah kenal 5 tahun, dorang okey jak pun.. dorang paham juga perangai kami.. nakal, tapi berakal.. (ya ka? )
girl

ernie ni, ada boipren.. AZIM namanya.. inda tau lah aku macam mana mau spell nama tu orang.. yang penting boleh sebut bah.. 


well, so maybe my post will be end here..  aku sajikan korang dengan gambar sikit.. ya lah, untuk kamu and for you also ernie..

quotes | via Tumblr

Quotes | via Tumblr

<3

Untitled

Inspiration Is Everywhere ♡

Inspirational Sayings | Pinterest

OHANA means family.

peter pan

thanks, sebab masih lihat till the end of this thing.. adios..

notahati-siiparasit

No comments:

Post a Comment

okey, aku tahu yang inda ramai orang akan komen di sini.. by the way, thanks.. tapi, tolong pastikan, no harsh word yaa..