Sunday, 29 December 2013

aku baru beli buku..

assalamualaikum and salam sejahtera..

apa? kamu ingat buku mau masuk sekolah ka? aku ni lepasan SPM, nanti-nanti jak aku beli buku.. course apa pun belum tentu lagi..

kamu rasa lah kan, buku apa aku beli? sampai aku mau betul update sini ni..

direct lah saja kan.. aku first time beli novel english.. mau inda bangga? aku ni antara insan yang pemalas baca buku.. mu tak caye? mu boleh tanyo kat kawe-kawe teman.. payah lagi kamu kan mengunjar dangan-dangan ku.. hahaha.. pecaya saja lah..

well, kisah nya bermula ketika aku ni mendangani dorang adik aku beli di Eaton's .. 
ya laa, aku kan tiada apa mau dibeli lagi.. so, aku pun survey lah mana-mana buku yang sesuai sama aku.. tetiba, terjumpa lah aku dengan buku ni.. buku tu betul-betul mengingatkan aku dengan harry potter.. sebab, ada tertulis | NICHOLAS FLAMMEL | .. well, aku pun inda sure buku ni pasal apa, ada kaitan ka dengan harry potter.. so, aku baca lah sinopsisnya - tiada kaitan dengan harry potter.. tapi, ceritanya memang pasal sihir dan mitos.. benda-benda begini memang favourite aku ni.. ya la, aku ni suka hidup di alam fantasi.. aku suka mengelamun.. |JANGAN IKUT PERANGAI ITU.. BOLEH JADI KAWAN SYAITAN TU.. aku pun sekarang try kurang-kurangkan amalan tu..|


sorry.. malas mau kasi lurus.. ambil direct dr handphone bah ni..


buku tu berbalut, tetapi ada koyak sikit.. jadi ada sikit bida lah sama covernya.. tapi aku hentam saja sebab aku betul-betul mau baca.. lagipun, tinggal satu saja..

sampai di rumah, mau baca lah ni konon.. malangnya, buku tu sebenarnya buku keempat..



aku inda pernah tahu pun pasal ni buku.. masa aku start baca, terasa aku.. 'gantung eh..' tapi aku mau baca juga.. aku boleh rasa benda ni best.. myth and fantasy.. cuba lah cari.. well, aku hilang semangat mau baca tau.. depressed..

sorry lah, sebab aku menyajikan post yang tidak berfaedah macam ni.. tapi kamu cuba carilah ni buku..( berapa kali bah aku mau announce tu.. )

No comments:

Post a Comment

okey, aku tahu yang inda ramai orang akan komen di sini.. by the way, thanks.. tapi, tolong pastikan, no harsh word yaa..