Saturday, 7 December 2013

tittle baru ; lepasan SPM !


Decembeeer

okey, aku tahu aku lambat mau post benda ni, mau ingar-ingar pasal benda ni..
tapi, terima ja lah aa..

AKU HABIS SPM UDAH, OII..
Free

and, i will be enough from ,,
Books
for a little time..

okey, fine.. aku tiba-tiba inda tau mau cakap apa !! aku pun inda paham lah kenapa blank tu tetiba datang masa-masa menulis ni.. tadi beria sangat mau post.. siap cari gambar lagi mau kasi mau di sini.. inda pa lah..aku tayang gambar ja dulu.. nanti lah aku cerita.. tunggu ilham datang.. teruk betul ni manusia tau.. 

now, tia, will present to you, the memories that had lied in her life for these two years.. why? inda cukup? kalau aku simpan semua gambar seumur hidup, parah tu.. dalam dua tahun ni pun, banyak udah yang jadi.. cuba mun dikumpul untuk 5 tahun di limauan pun, sempat menangis kamu meliat.. 

kenangan easy math di inanam SMAI

kami lah.. durbar 3.. steady jak kan kotor2..

kenangan sukaneka masa form4 2012 (ganas kann?? haha)

masa di suria sabah.. pok keburingan.. jadi ka? 2013

dalam bas dalam perjalanan ke courtyard hotel untuk jamuan akhir tahun 2013 SPM

khemah rumah sukan kamii.. abu bakar.. nya urang, macam hutan saja.. tapi bulih pula dapat numbur 3.. inda paham..

kami lah.. satu meja masa dinner di courtyard..

masa di pantai.. belakang sekolah kami ja ni pantai.. sorry lah pasal sampah yang sebelah aku tu..

karya kawan aku, najwanisa..

stay di masjid masa exam..

hari last.. kain pun hitam kunun.. sikit mau kena keluarkan dari dewan.. nasib baik dimaafkan.. hahah..
ehhmmm,,yang di belakang tu, baju hijau tu, darwin..

science 1 (2012/2013) forever in my heart ofcoz.. aku nda paham lah kenapa aku macam tu tuu..

di tengah jalan, papar.. 

dekat masjid papar..

apa ni? kasut aku lah.. hahah.. atlanta..

ini lah kami.. 

some of the memories from easy math 2013

memori kahwin ustaz shahrin 2013

fokus A 2013

memori di lab kimia, SMKA Limauan

malam tayangan tingkatan 5 ~ pee mak phrakanong..
asasi sains UMS ~ suria sabah.. (makan)
dalam lift.. hahah.. and kening aku saja yang kelihatan..

pok membeli yang paling murah.. tau-tau, mahal.. haha.. with hanako oneida..
kebaruan bejumpa trolley kecil.. sakai kan?? suria againn.. afifah, assyura and I..
main di kerusi urut suria sabah.. me, fikri, and afifah..
lepas solat di suria..

with fadhillah.. haha.. 2012
picnic 4 sains 1 2012 ~ mickey association
putri sains 1, kecuali katy, mira'as dan wawa.. durang teda bah..
some of the organization..
pesta pantun 2012
armada pantun limauan.. haha..
ramadhan terakhir di bumi limauan..
perhimpunan terakhir kami bersama para pendidik terbilang..
me, cikgu syafaat, faiz fahmi..
some of the last day of ramadhan in limauan.. ep as the photographer..
us..
peru yang disayangi.. tapi sudah kencing di dorm kami.. 
pantai memory.. ahax.. ko ingat ko cantik teah.. puih..
mickey and doraemon.. fight, who's the cutest?
lepas paper last SPM.. ~arab..
effi, me, najwa, pzah..

them..
suria.. againn haaa..
najwa, afifah, fadhillah, assyura, safrah.. me? the photographer..
ui, santai pula ni..

malam retro 2012


more from the wedding.. ustaz shahrin..

fokus A , UMS..

bah.. actually aku masih blank apa aku mau post.. tapi, inda pa lah.. alang-alang bah sudah aku post di sini.. rasa rugi tah pulang mun inda pst apa-apa.. banar inda??

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

okee.. semalam blackout, jadi aku baru mau sambung balik.. baru mau sambung balik ni.. percaya lah..  then, kita di mana tadi??

fine.. otak aku masih kosong walaupun di awal pagi yang indah nii.. what??
aku mau cerita lah pengalaman aku, sepanjang bergelar pelajar SMKA Limauan, kimanis.. cerita? terlampau banyak bah.. tapi aku cuba lah.. kalau inda, aku list jak lah,, saat saat penting sepanjang persekolahan..

school sweet memories :  
* sharing love, joy, happiness, sadness
* silent mode mobile
* comedies , own creation
* escape
* last period fun
* last minute preparation
* stay up all night
* maggie
* spot check
* run for life
* lateness
* punishments
* exam marking problems
* against the time
* ironing school uniforms
* singers unpaid in the bathroom and bus
* bus trip
* school function
* on bluetooth
* berjalan ramai-ramai
* BBQ
* tropot meniru masa exam
* share paper kerja, even paper exam pun main pasing-pasing
* window shopping, while the pocket is absolutely has nothing in it
* picnic
* tertangkap masa bagi jawapan addmath tempat Fikri.. haha..
* kedapatan bergambar.. ~ kumpulan 13.. haha
* jadi artis masa perhimpunan sebab lambat
* popular nama kena announce di perhimpunan ~ kalau udah kena aim, macamana juga?
* photographing di perhimpunan sebab lambat.. again?
* learns about friendship
* hargai benda prnting hidup
* mempelajari erti kemandirian
* muhasabah diri menjadi a better person
* building self-confidence
* trust in any relationship
* be apart of others world
* teachers-students relationship
* birthday celebration, ~ tepung, nila, telur, belon, running around
* fooling around with others
* keep completing in each other

banyak ni kalau aku mau list.. dari form 1 sampai form 5 aku tinggal di situ.. banyak memori yang tercipta.. sayang yang tersemai.. kakak-kakak yang kami kenal.. adik-adik yang kami kenal.. kami saling melengkapi antara satu sama lain.. kalau orang yang inda kenal kami ni macam mana, durang tengok, kami ni macam tiada pendirian, tidak hormat kawan sendiri.. mungkin itu yang durang fikir.. tapi, cara hidup kami berbeza.. sangat berbeza dari batch lain.. kami sangat kuat main.. kami boleh enjoy life kami di mana-mana jak.. kami juga saling membantu.. walaupun kadang-kadang kami inda sika antara satu sama lain, tapi kita mampu mengatasi semua masalah tu.. well, i'm not perfect enough.. but they make me perfect.. the make me feel perfect..

.

Can you see the difference???

FORE | via Tumblr

dear friends, i want u to know, that..
Quote

Bff

Nicholas Spark quotes

Thanks ^^

Hard to find!

Now and forever

OHANA means family.

peter pan


life have too much tough choices.. and now, a choice is decided.. we have to live a new life without each other.. well, it kinda hard.. no, extreamly hard.. well, all the memories, lie forever.. never faded out..bukan janji, tapi pasti.. 

aku buka FB ja, memang jumpa post kawan-kawan.. semua cerita pasal kenangan.. yup.. memories are forever.. and it lies once, and eternal.. ada yang cerita pasal makan maggie.. ada yang cakap pasal trip.. ada yang cakap pasal merdeka.. but, it all roles in a same story.. "us".. jangan mau tipu laa.. semua rindu sama tu kenangan.. kenangan inda mungkin dapat diulang.. well, aku mungkin inda tahu mau cerita apa.. tapi, aku dan kawan-kawan tahu sweet moments kami.. the sweetness and bitterness keep overwhelming our life.. limauan, surely has kept the memories.. kami mungkin bathch nakal dalam sejarah limauan, tapi kami akan pastikan, guru-guru bangga sebab pernah mengajar kami.. batch96, the greatest.. ya ka? entah laa.. tapi aku yakin, durang cikgu-cikgu semua mesti ingat kami.. ya laa,, dari yang skemanya, yang baiknya, yang nakalnya, yang beulahnya, yang jajalnya, even cikgu sendiri pun cakap kami ni batch paling inda matang.. haha.. guru-guru jua cakap, our friendship bond has it quality.. mungkin inda berapa nampak, tapi memang ada.. kalau kena denda, sanggup bermatian defand kawan sendiri.. haha.. well, susah senang bersama kan? buat benda baik pun, kami sanggup bersusah.. ya, guru-guru akui, kami ni nakal-nakal.. tapi, kami masih still hormat cikgu.. ya ka?? aku pun inda berapa sure.. tapi, kami satu batch, perempuan ka, lelaki ka, semua hampir sama ja perangai.. inda risau apa urang cakap kami, yang penting diri kami sendiri.. hidup kami.. buat apa saja yang penting bulih buat sendiri rasa senang hati.. 

well, aku ada banyak gambar dan kurang cakap.. aku pun inda paham lah kenapa aku punya akal ni kusung.. 

oke, thanks for reading..

notahati-siiparasit

No comments:

Post a Comment

okey, aku tahu yang inda ramai orang akan komen di sini.. by the way, thanks.. tapi, tolong pastikan, no harsh word yaa..