Sunday, 15 December 2013

what is happening !

ok, assalamualaikum dan salam sejahtera..

minta maaf lah, mungkin cerita ni inda berapa siuk, tapi aq mau post jua..

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

dated : 15 Disember 2013
place : my home
time   : dlm jam 6 pagi..
scene : panic

tit! (zz,,zz,,) ~mesej masuk
| mengandungi berita kematian seorang rakan,enong.. aq inda mau taip.. bulih strok mun urang baca.. serius! |
aku pun stress sendiri..

then, aku pun balas mesej tu
| stop playing around boy..|

aku memang inda dapat tidur lepas tu.. aku jalan, jalan inda tentu.. inda senang duduk pun..

tit! (zz,zz,,) ~mesej masuk
| stop playing aroun?! a?! kau ingat aku ada masa ka mau main masa urang meninggal.. terserah lah kalau oranga mau pecaya ka inda.. yang penting aku menyampaikan apa yang patut .. wassalam. . |

aku rasa masa tu aku kena tikam-tikam saja.. ya la, mula-mula aku inda pecaya.. tiba-tiba kena yakinkan sampaibegitu.. macam stuck kepala aku masa tu.. aku pun terus mesej kawan aku, and directly call them.. pipa, ep, and safrah.. you know how hard that morning for me.. DEATH! a word that contain too many feeling.. tapi malangnuya, teda sorang pun dari durang yang balas mesej dan angkat telipun aku.. makin lah aku panic.. ya laa,, pipa pun ada nombor enong.. kalau betul, dia pun mesti dapat.. tapi, masalahnya, terlampau awal bah.. baru jam 6 pagi!

telefon aku berbunyi, kali ni kena call, sekali liat nama caller, |En0ng| ..
aku inda sempat angkat..
kali kedua, aku termatikan tu call..
kali ketiga, baru jadii..

aku diam saja.. aku inda cakap apa-apa.. aku dapat rasa perut aku kecut.. nafas aku pun inda tentu
tiba-tiba..

hello, tia..?? 
*ehh, enong pula ni??
tia? apa dia send sama kau tadi? (ui, paiz! sini kau, jangan kau lari.. tau kau takut situ..! jangan kau larii..) apa dia send. tia?
...... mmmm.. hahahaha... macam mana kau boleh perasan?
dia tetiba, ketawa-ketawa pegang handphone.. aku pun blank lah.. aku buat inda tau.. tiba-tiba lagi ia tanya, siapa tia? situ lah aku start detect sudah.. apa ia send.. gila eh anak ni..
ahahahhh.. macam mana mau cakap aa...? nanti aku send..
ha! ngam la tu.. kau send balik..

then, aku pergi forward tu mesej balik.. ehhh.. bulih-bulih bah awal pagi begitu aku kena main.. well, cuba bagi tau aku, siapa inda takut mati? siapa inda risau kawan sendiri mati? padahal baru jak semalam be'sms' siuk-siuk.. binasa ehh rasanya tu...

inda lama lepas tu, aku demam.. bagus sangat lah tu kan?? sampai sekarang aku masih rasa demam tu.. tapi aku mahu jua post ni benda..

pendek saja ni cerita kan? aku mau jua post.. peduli lah apa yang mau jadi..

well, thank you sebab masih sanggup baca post yang tiada-tiada ni..



notahati-siiparasit

No comments:

Post a Comment

okey, aku tahu yang inda ramai orang akan komen di sini.. by the way, thanks.. tapi, tolong pastikan, no harsh word yaa..