Tuesday, 21 January 2014

Hati Kecil Ini Mula Berbisik

sehh, ayat.. macam orang jiwang kan? haha.. bukan itu pun point aku.

by the way, first and foremost, assalamualaikum reader..

well, I'm an SPM leaver. once, I had stayed in hostel for 5 years. what a memory - living there, with the fellas, with the rules, with wazirah and wardens, punishments.. all of that things are the best memories of mine.

now, I'm a leaver. and, my elder brother is going to the hostel tomorrow. SMAKK - sekolah menengah agama kota kinabalu.
well, as the oldest in my siblings, I do really concern about my siblings. yang dua orang adik perempuan aku ni, memang satu sekolag dengan aku. jadi, aku inda risau sangat. ya la, dorang depan mata aku. apa-apa masalah, aku boleh tolong. yang sorang ni, masuk sekolah yang jauh dari yang lain. aku inda dapat liat apa yang dia buat, cukup ka inda keperluan nya, macam-macam tu keluar di kepala aku. ya lah, risau aku. aku sendiri pun inda sangka sebenarnya yang aku ni boleh risau.
ya la, bagi aku, aku ni orang yang steady jak, hidup cool. inda tahu lah pulak, sampai masa adik aku ni mahu masuk asrama yang tiada siapa tengok-tengok dia. carring nye aku ni rupanya.. hahaha..

well, if I'm in his shoe, I will be happy. I will be far from my home and start surviving. HAHAHAH.. well, actually itu perasaan aku masa first time masuk asrama.  teruk nya lah manusia yang namanya TEAH ni.. HAHAHA.... ya, actually, masa first time masuk asrama, aku sangat excited. so, mungkin dia macam aku ka?

well, sekarang aku dapat rasa sudah apa yang my parents rasa. risau tu sangat-sangat menebal. huhh! it feels like a burden. haha. concern kan aku?
ha, tu la, inda pernah tahu apa rasa orang tua bila nampak anak sendiri jauh - risau, man. yang aku tahu dulu, BEST. balik rumah pun sebulan sekali susah.
nah, rasa kau teah, rasa kau tu risau sekarang !

so, all the best for you bro. hope you will get a better life there. every moment is a precious, believe me. jaga diri baik-baik. baru tahu, kena buli lah kau sana. haha.. kasi kurus badan sana, jangan kan lampuh memanjang.. okeh, so, maybe, thats all.
tolong lah teah. kau ingat adik kau baca ni blog? non of your family or even your relative know about this creepy thing.

well, post aku kali ni memang tiada bawa apa-apa faedah. saja mahu bagi tahu apa rasa hati aku. pengalaman ni, mengingatkan aku untuk sentiasa concern akan perasaan orang sekeliling aku. risau ka durang, sedih ka? haha..

ya Allah, jadikanlah hari yang terbaik dalam hidupku adalah hari kematianku. amin..

well, the end. sorry, non a photo of him.


notahati-siiparasit

No comments:

Post a Comment

okey, aku tahu yang inda ramai orang akan komen di sini.. by the way, thanks.. tapi, tolong pastikan, no harsh word yaa..