Tuesday, 25 March 2014

#MH370


assalamualaikum. 

for 17 days, waiting for an answer, and now it ended. 
8 mac, MH370, hilang. 24 mac, disahkan berakhir di lautan india. berakhir? maksudnya? terhempas? 
aku rasa benda tu masih jadi tanda tanya.

kita, sebagai orang yang inda dapat buat apa-apa ni, kita doakan yang terbaik. mudahan, misi pencarian kotak hitam dipermudahkan. in syaa allah, kita mampu jumpa kotak hitam tu. cuma di situ, segala persoalan dapat dirungkaikan. kita cuma mampu mendoakan yang terbaik.

kita kadang-kadang lupa betapa berkuasanya doa. allah mendengar doa-doa kita. allah mendengar doa-doa hambaNya. yang penting, istiqamah dan percaya atas bantuan allah. allah suka mendengar rintihan kita yang bersungguh-sungguh. 

doa adalah senjata orang mu'min.

ya Allah. allahumma yassir wa la tu'assir ya kareem. ya Allah, permudahkanlah misi pencarian kotak hitam. semua yang terjadi adalah atas kehendakMu. setiap yang berlaku, pasti ada hikmah. fainna maal usri yusra'. inna maal usri yusra'. maka, bantulah kami dalam mengenalpasti hikmahMu, agar kami tidak terpesong dari ajaranMu, dari agamaMu. ya allah, kuatkanlah hati kami, dalam menempuh cabaran di masa akan datang. amin, ya rabbil aalamin. istajibillahi ma du'a ana. istajibillahi ma du'a ana. istajibillahi ma du'a ana.
ya Allah, jadikanlah hari yang terbaik dalam hidupku adalah hari kematianku. matikanlah aku, dalam keadaan yang paling Engkau redai. amin.

No comments:

Post a Comment

okey, aku tahu yang inda ramai orang akan komen di sini.. by the way, thanks.. tapi, tolong pastikan, no harsh word yaa..