Thursday, 10 April 2014

Institut Pengajian Guru

asslamualaikum..

readers, please be concern of the tittle above.

aku memang minat mau jadi cikgu, and guess what?

aku dapat ujian kelayakan guru .. kamu rasa subjek apa? SEJARAH !!
really unexpected and benda yang memang aku hajatkan.. tapi, sebab kononnya, aku takkan dapat subjek sejarah dalam IPG, so aku lupakan saja cita-cita aku yang sudah tinggi menjulang tu. tu laa, tak fikir panjang-panjang.

aku memang mau pergi temuduga tu. but, I'm at Selangor right now. it will cost amount of money to go back to Sabah. aku sambung study di Selangor. sudah la, fastraight (fast and straight), boleh pula cita-cita nak balik Sabah just untuk temuduga. sempat ka mau kejar subjek-subjek yang terlepas? study in class pun, macam inda betul saja. huh,,,,,,

ya. memang aku minat sejarah. being a teacher is my ambition since I was a little girl. HISTORY. the subject that I wish I could hold it till the end of my life.

but, I've gone through this path. its hard to turn back. it will cost some uncountable.

so, doakanlah, jalan yang aku pilih ni, memang jalan yang betul. ya, memang aku mahu jadi cikgu. tapi susah untuk aku patah balik sekarang. ya, memang belum sampai one month, tapi banyak mau pimkir baaah..

for your information, aku sekarang ambil foundation in science. aku sambung medic? no, veterinary. aku mahu rapat dengan haiwan. ya la, since kononya, aku tiada chance untuk ambil sejarah dalam IPT. sebab, untuk ambil sejarah mesti art stream. so, I'm a science stream.

ada beberapa hari jugak lah untuk tangis aku reda. itu baru tangis, sedihnya, sampai ke hari ni still ada kot. tambah-tambah lagi aku dapat tawaran IPG dalam fiield sejarah, tapi aku sekarang di Selangor lah pulaaaaa.. heihh.. memang sedih la.. tapi, mesti ada hikmah punya lah.

alku yakin akan kekuasaan Allah.

lagi pun, kawan sini best. they make me feel like in hometown.

but my friends out there, YOU ARE IRREPLACEABLE !! ingat tuuh..

aku berharap, aku dapat catch up semua subject dan dapat lulus exam untuk sambung jadi vets. amiin, ya rabb.

ya Allah, sesungguhnya engkau maha mengetahui akan segala yang ada di langit dan di bumi. aku berharap agar jalan yang aku pilih ini adalah jalan yang terbaik dalam hidupku. janganlah engkau tunggang terbalikkan kehidupanku dan hatiku. bantulah aku dalammenempuh hidup ini. amiin..

ya Allah, bantulah misi pencarian MH370

ya Allah, jadikanlah hari yang terbaik dalam hidupku adalah hari kematianku. matikanlah aku dalam keadaan yang paling engkau redai. amiin



p/s : sori lah. tiada gambar kali ni. handphone aku tak bukannya canggih pun. hehe..



notahati-siiparasit

No comments:

Post a Comment

okey, aku tahu yang inda ramai orang akan komen di sini.. by the way, thanks.. tapi, tolong pastikan, no harsh word yaa..