Thursday, 23 October 2014

Ages~ ToT

assalamualaikum and holla visistors

it has been ages this blog became 'krik krik'. hahahaha. tengok la title tu apa? -AGES. how come this kind of crazy thing popped out? cannot be answered right?

orait.

lama gila ehh blog ni sunyi sepi, kelam ditelan masa. usang. terbengkalai. tergendala. hahaha. well, orang sibuk la dikatakan. *blueekkkk!! okeh. aku mau start dari mana aa? aku blank bah. banyak benda yang jadi sebenarnya. ya lah, start from August until October. can you imagine? how many moment I've gone through? fuuuhhhhhhh! hahahaha. terasa jugak la mau update binatang ni. tapi, sibuk laa, line gila laa. hahahaa.

selepas balik raya, kami ada Putra Cultural Night. for that, you guys can refer lah my another blog. actually that blog is for our BBI project. ohh, WAS actually. hahahaa. orait, klik sini for Putra Cultural Night story.

oke. kepala aku loading ni mencari cerita. so, let me mengarut lah yaa. mohon maaf. :)

* tengok gambar di telefon dulu, ditemani lagu 90's ~

oke. dalam banyak-banyak moment, aku mau pilih satu lah. yang lain untuk entry lain laa. in syaa allah.

kisah bermula ;

masa tu study week. exam bermula pada 7 Oktober. pada 5 oktober, keinsafan mula meresap ke dalam diri setiap insan yang benama Fatihah (saya sendiri), Aida (roommate) dan Tracy (roommate). kami baru mau start belajar la kiranya.

namun, atmosfera pada ketika itu amat tidak membenarkan. lalu, tercetus satu dialog antara 3 ekor jebon ini ; aida, tracy, fatihah

*krik *krik *krik
jom. kita tidur hotel.
biar betul?? hotel mana?
betul?
promenade kan ada
yang itu mau jugak 400 satu malam kali
ok. Inn86. dalam 86 ringgit satu malam. singgle bedroom.
bayar?? kejap, cek duit. (settle) oke. jom!
orait!!
~~~~~~~

lalu, pack barang lah kami nii. mau tidur hotel lah katakan. 
aida call hotel for reservation. and, we a got a singgle bedroom. 
aku call Matt, senior degree BSBi, untuk minta hantar ke hotel. kami agak rapat jugak dengan Matt ni. 
what a pleasure! bileh melarikan diri dari penjara diri. hahaha. 

dalam kereta Matt ;
kamu mau pegi mana ni?
Inn86
bermalam ka?
ya ;)
bukan kamu study week ka?
sebab study week la kami jalan ~xF
.. semua dalam kereta tu ketawa ..

sesampainya di sana. kami pegi beli makanan dulu

lepas isi perut, kami memulakan misi kami.
BELAJAR !!

tetiba. bunyi hujan kedengaran. 

ehh. hujan.
bukan laa. aicond.
adeeh. hujan la tracy.
tadikan, masa aku kol hotel ni, dia cakap apa tau?
; ok cik. reservation under fatihah. bayaran RM86. single bedroom dengan tingkap.
~~~~~~~

lepas tu, semua ketawa. sebab apa cuba?

TIADA TINGKAP!

ahahaha. ya laa. hotel tu at shop lot. then, dia di tengah. tu lah pasal. 

well, worth it la tidur hotel. even tiada tingkap. nguaahahahaa.

sebab aku dapat belajar dengan penuh tenang dan semuanya masuk. alhamdulillah. semua nya berjalan lancar.

satu malam saja kami di sana. ok laa. everybody said we're mad. yes we are! proud to be!! 

oke. macam biasa. setiap post aku disusuli gambar.

silakanlah ~






adios amigos fellas. thanks for landing ;0
have a nice day ~
credit to photographer : aida adilah suhaimi




notahati-siiparasit



No comments:

Post a Comment

okey, aku tahu yang inda ramai orang akan komen di sini.. by the way, thanks.. tapi, tolong pastikan, no harsh word yaa..