Thursday, 16 April 2015

; Reading

assalamualaikum and holla fellas

aku ada beli buku baru. buku yang best selling sekarang ni. CATATAN MATLUTHFI. well, aku memang cari benda ni.

aku ni bukan insan yang rajin baca buku. novel jiwang aku aku pernah baca habis, 2 ja kalau inda silap. tu pun, bila aku malas, aku baca dialog dan ayat first setiap perenggan. kind of cheating right?
kalau gini la cara khatam Quran, memang inda khatam la aku. banyak nya menipu kalau begitu.

kalau novel inggeris, masa darjah 6 aku ada baca satu buku Enid Blyton. tapi aku rasa, memang inda habis pun. then masa form 5, aku baca Between The Shades Of Grey. if I not mistaken. but this one, aku memang baca betul-betul. no skipping. ya la, if aku skip, kompom ku menangis. sebab inda paham.

novel masa PMR dan SPM? inda pernah habis pun. start baca pun malas.

ok, back to our actual story. hahaha. sorry la, aku ni memang ada side story.

apa yang aku cuba sampaikan ialah; aku seorang pembaca buku yang agak menghairankan.

kenapa?
aku baca start dari belakang. lepas tu tutup.
lepas tu buka lagi entah di mukasurat mana, dan bergerak ke mukasurat sebelumnya dan ke sebelumnya, dan ke sebelumnya.
aku belum lagi baca mukasurat first setakat ni. maybe lepas publish ni aku baca la mukasurat first. maybe lah
tapi aku ada baca lah area publishing tu.

orang lain baca dari depan ke belakang. aku ni, inda tesusun.

so then, falsafah; "hidup umpama sebuah buku" , memang inda sesuai lah dengan aku.

well, reading is might not me. tapi aku suka tengok orang beli buku, baca buku. especially, orang yang baca buku spisis siries. dorang memang insan penyabar. fuuhhhhh. inda kisah lah dorang baca buku apa; ilmiah, novel jiwang, motivasi, fiksi, sejarah, dorang memang hebat di mata aku.

bacalah 'catatan matluthfi' ni. buku aku sekarang ni pun sudah seventh printing edition.
bayangkan, dia start publish 2015 pun sekarang sudah edisi ke tujuh. sekarang baru bulan 4. memang best selling la~

well, sekian.
adios amigos :) till we meet again

Ya Allah, jadikanlah hari yang terbaik dalam hidupku adaalah hari kematianku. dan matikanlah aku dalam keadaan Engkau paling redha. amiin.


notahati-siiparasit



No comments:

Post a Comment

okey, aku tahu yang inda ramai orang akan komen di sini.. by the way, thanks.. tapi, tolong pastikan, no harsh word yaa..