Thursday, 4 June 2015

#veterinar-to-be

assalamualikum dan hai semua :)

aku ni sebenarnya tiada idea pun mau tulis apa kali ni. entahlah, basiccally, aku memang tiada cerita pun. lagi pun, saja mau menulis. sementara aku masih cuti-cuti malaysia ni, ruangkan masa lah aku dengan blog aku ni. hahahaha.

ok la. aku baru dapat cerita. tadi, ruangan title tu kosong, sikit aku buat 'untitled' ja tadi. hahahaaaaa.


tiba-tiba, post aku ni nampak bersungguh sangat. actually, aku inda pernah pun ada cita-cita mau jadi doktor haiwan ni. tapi, tulah, sudah masuk diploma kesihatan haiwan ni, terpaksalah tanam azam dan cita-cita baru.

more over, para guru di sekolah tu, mostly cakap begini ;
"inda payah la kau jadi guru jadi doktor haiwan ja lah"
"boleh lah kau jaga kucing cigu nii kan?"
"wah, bagus tu. kau teruskan ja. jangan lah jadi cigu. doktor haiwan is better"
"bakal orang kaya lah kau ni kan?"

me, *speechless. *tersengih lagu keghang busuk.

and, they greet me like, "hai doktor!"
an I would be like, "cigu, jangan ba. belum kompom lagi. banyak saingan tu" -dengan penuh kerisauan.

hahahaha.

aku ada memohon IPG. and guess what? aku inda dapat kemasukan IPG tu.
lalu aku pun bepikir, "masin mulut cigu-cigu ni. habis lah aku. aku mesti success in this field"
so then, memang betul la, doa guru ni berkat. ya lah, doa orang alim. alim tu maksud dia apa? berilmu kan? so, itulah dia, doa para alim. I put a trust on that.

as for that, selepas setahun belajar, barulah aku ni ada azam untuk furthering my studies in veterinary. entah lah, if tiada rezeki in veterinarian, ambil la zoologist. kalau susah sangat, kerja ja lah Teah. we got many zoo and wild life park in Sabah, Teah. rilek. hahahaha

ok. that is all for now. as I told u, I got no sorry actually, just wanna write something. hahaha.

adios amigos.

thanks for reading this such simple one. :)

hope you happy alwaysssssss and forever ever after. hahahaha. teruk english tu teah.

ya Allah, jadikanlah hari yang terbaik dalam hidupku adalah hari kematianku. dan matikanlah aku dalam keadaan Engkau paling redha. amiin.

notahati-siiparasit